Sider

søndag 8. februar 2009

Femundløpshelg

Det er mulig! Denne helga har vi kommet oss ut både lørdag og søndag.

I dag søndag så det imidlertid ganske mørkt ut for turen på Vola ganske lenge. Først sov vi lenge, så ble det ganske mye tablemushing. Det er jo Femundløp denne helga, og spennende i teten og mange å heie på. Må bare sitte litt til for å se den eller den komme inn eller reise ut. Så måtte vi avreagere med en hundefilm, valget falt på Iditarod 2003. Og da nærmet klokka seg plutselig skummelt 4 og dørstokkmila ble lengre og lengre. Men med et krafttak dro vi oss opp fra sofaen og kom oss ut.

Men la oss nå begynne med begynnelsen.

På lørdag var vi oppe i ganske rimelig tid til oss å være (dvs frokost før 12) og kom oss greit opp på vola. Jeg kjørte 4 - spann og Kristian 6.

Da vi sto og var nesten ferdige med å sele opp, så skjedde det som kunne vært ganske skummelt hvis jeg ikke hadde hatt sikringsline. Kipper sto og rykket i sela, og så gikk ankertauet av. Men siden sleden også var festet med sikringstau, så var det bare snakk om å erstatte ankertauet med ei anna line vi hadde med, og starte. Nytt tau til ankertau til meg og sikringstau til Kristian står imidlertid på ukens handleliste. Ikke vits i å friste skjebnen på nytt.

Det var surt vær, - 15 og sur vind i mot da vi kjørte innover. Hadde med Alv løpende løs, og han hadde den artigste dagen i sitt liv. Sprang sikksakk ut og inn i spannet mitt og over og under både hunder og midtline. Vierma og Kristi var veldig tålmodige med han i front, og deler av turen hadde jeg tre ledere. Alv var også bak og testet om han kunne gå sammen med Kristian sitt spann, men av Doser og Houndy fikk han klar beskjed om at han burde ligge unna. :-D

Kjørte inn til Leinsvollen og snudde der. Tok en liten pause, og Kristian tok på seg en ullgenser ekstra. Da fikk jeg melding fra mamma som lurte på når vi kom på middag... Vi hadde diskutert på msn muligheten for en middag i helga pga morsdag, og jeg hadde tenkt søndag, og ho hadde tydeligvis tenkt lørdag... Vi hadde jo satt nesa hjemover så jeg tekstet at vi ble sene... Og hvorfor.

Gikk veldig bra hjemover også, eneste problemet var at Vola er alt for flat, så det er lite bakker å få varmen i..Vel hjemme på Berg var det bare å laste av hunder, bytte bil og sette nesa nordover. Var framme på middag klokka 9..Ble sent før vi var hjemme igjen og det får ta litt av skylden for sen morgen..Trikset vi brukte for å komme oss opp i fra sofaen i dag var at hvis ikke de voksne fikk seg en tur, så hadde iallefall de tre kvalpene som sto igjen i går godt av å komme seg ut. Alv fikk jo nok i går så han kunne ta fri i dag. Da var jo spørsmålet hvordan vi skulle trimme kvalper, og etter å ha diskutert en del muligheter så bestemte vi oss for å ta med hele sirkuset ut på tur. .Det ble 8 - spann på Kristian og 5 - spann på meg. Tussa på spannet mitt og Dodger og Ernst på spannet til Kristian. Snudde etter ca 6 km og kjørte hjem. Ikke så kaldt i dag, men litt snø i lufta og vindtrekk gjorde at en ble litt kald i dag også.

Ingen kommentarer: