Sider

fredag 29. januar 2010

Ny henger.

Julegaven fra oss til hundene i år var ny hundehenger. Hundene har vi til nå transportert i bur i bil + en 6-roms hundehenger. Men med et antall som nå er blitt 17 hunder, så ble hengeren alt for liten. Mye grubling måtte til for å finne ut hvordan vi skulle løse transportproblemet på beste måte. Det vi til slutt endte opp med var å bestille en henger fra Tredal med ekstra høye karmer, 75 cm, og da var det "bare" å innrede den og skjære hull til dører.
Her har vi fått inn skilleveggene mellom hunderommene. Ti rom til sammen.
Skilleveggen midt etter hengeren ble festet i nerkant med flere vinkler boltet gjennom bunnen.
Valgte å beholde bakluka, så der måtte det bygges en ramme for å holde oppe taket.
Her er hengeren nesten ferdig, den manglet platene som skulle gjøre den vanntett, men med kald og tørr vinter og pressening på toppen tok vi den i bruk i jula likevel.


Her er alumiunumsplatene som vi valgte til topplater kommet på plass. Takk til Steinkjer Mekaniske for en flott utført jobb!

Tverrbordene til å ha sledene på er av trykkimpregnert treverk. Sliter lite på sledemeiene, og lett å skifte. Høye nok til at det er lett å feste inn sledene selv om det ligger mye snø/is på taket av hengeren.
Kombinert lasterom eller hunderom bak på hengeren. Begge rommene har hundedør, og kan brukes til å transportere hunder, eller de kan brukes som lasterom for utstyr.
Dørene til hundehengeren. Nettingen i døra er såkaldt sauerist/strekkmetall og er galvanisert. Låsene er galvanisert portlåser, med karabiner festet i wire som ekstra låsing.

2 kommentarer:

Kathrine sa...

Der var gliset ja!! Flott har'n blitt!

Torgeir sa...

Flott hundehenger dette! Si endelig ifra om dere skal selge den ;)